Așezare geografică

Comuna Valea Ursului este situata in partea de nord-est a tarii, in zona de sud-est a judetului Neamt, la limita cu judetul Bacau, la izvoarele raului Barlad si este strabatuta de drumurile judetene DJ 207 si DJ 159.

Teritoriul comunei se suprapune peste doua bazine hidrografice si anume: jumatatea estica este situata pe partea superioara a bazinului hidrografic al Barladului iar jumatatea vestica se suprapune cu o mica parte a bazinului hidrografic al Siretului.

Comuna Valea Ursului are o suprafata de aproximativ 5964 hectare, fiind una din comunele cu o suprafata mijlocie comparativ cu altele. Aproximativ 4312 locuitori, impartiti inegal in cele cinci sate: Valea Ursului, Bucium, Giurgeni, Muncelu de Jos, Chilii.

Forma comunei este una neregulata, in sud facand granita comuna cu doua dintre comunele din nordul judetului Bacau Damienesti si Rosiori, in nord cu comunele Ion Creanga si Bozieni, in est cu comuna Oniceni si in vest cu comuna Icusesti.

Comuna Valea Ursului este traversata de doua drumuri judetene: – drumul judetean 159, legatura intre comunele Icusesti si Oniceni si trece prin satele Bucium, Valea Ursului si Giurgeni; – drumul judetean 207, asigura legatura comunei Valea Ursului cu comuna Ion Creanga si mai departe cu municipiul Roman; Legatura satului resedinta de comuna cu satele Chilii si Muncelul de Jos se face prin drumurile comunale DC 84, DC 77, respectiv DC 78. Legatura comunei cu resedinta de judet se face pe DJ 207 – Valea Ursului – Roman si apoi pe DN 15 D – Roman – Piatra Neamt.

Pe teritoriul comunei mai sunt o serie de drumuri satesti, de importanta locala, ce fac legatura intre localitatile din cadrul comunei. Ulitele interioare nu sunt amenajate, sunt pietruite, tasate natural si greu practicabile.

Share This:

Comments are closed.