Fiind situata in zona de podis si relieful este unul de acest tip insa este puternic fragmentat de vaile unor ape sau de ample portiuni de alunecari de teren.
Amintim ca zona este aflata in nordul Podisului Barladului denumita Podisul Central Moldovenesc, pe doua microunitati de relief, si anume Dealurile Balusestilor si Dealurile Racovei. Aceste unitati se suprapun unor portiuni din bazinele hidrografice ale Siretului si respectiv Barladului.
Altitudinile sunt cuprinse intre 150~200 metri, specifice vailor si zonelor mai joase, insa pot ajunge la peste 400 metri pe interfluvii. Astfel altitudinea maxima din comuna este de 421,4 m (Dealul Golanilor ) situata in extremitatea de nord a comunei.
Alte inaltimi ~ Dealul Muncelului (408,8 metri), Dealul Fundul Sistarului (414,9 metri), Dealul Golanilor (405,9 metri) care coincid cu niste suprafete structurale fragmentate de vai, organisme torentiale si alunecari de teren. Axul central format din dealurile mai sus amintite orientate nord-sud reprezinta linia cumpenei de ape dintre bazinele Barladului si Siretului.
Relieful de tip antropic este dat de lucrarile realizate de mana omului cum ar fi lucrarile de consolidare si modernizare a cailor de transport, de consolidare a versantilor supusi riscului de alunecari (plantari), existenta constructiilor si amenajarilor, cum ar fi iazul din apropierea satului Chilii.
Un aspect unic pe teritoriul comunei in ceea ce priveste relieful este Dealul Uriasului privit sub aspect petrografic. Acesta este alcatuit din nisip cu granulatie fina, de culoare albicioasa si ne demonstreaza faptul ca s~a format prin acumularea de sedimente transportate atat dinspre nord (satul Chilii) cat si dinspre est (Valea Glodenilor). Dealul prezinta o inseuare, are orientare nord~sud pe o lungime de circa 350 metri. La baza acestui deal s~a construit un iaz cu profil piscicol.
Aceste trasaturi ale reliefului isi pun amprenta asupra celorlalte elemente de natura fizico~geografica si economico~geografice ale comunei, dar si sub aspect toricodemografic.